Image, feedback button.
         

Cum sa iti sarbatoresti ziua de nastere la birou

Oare de ce zilele de nastere serbate la serviciu au de cele mai multe ori aceeasi atmosfera stanjenitoare? Ne intalnim cu acesti oameni in fiecare zi si totusi situatia pare cu totul alta cand tinem in mana farfuriile si furculitele de plastic.

petrecere la birou 2E de vina oare cantitatea mare de dulce ce o ingurgitam sau mai degraba latura personala a zilelor de nastere pare nelalocul ei intr-un mediu profesional? Indiferent de motive, exista moduri de a evita stanjeneala, daca esti dispus sa incalci cateva reguli.


Renuntati la traditionalul “La multi ani!”

Hai sa fim sinceri: ii place cuiva traditia asta? Toata lumea mormaie ceva nedeslusit, fiindca nimeni nu vrea sa i se distinga vocea, si sarbatoritul/a forteaza un zambet cu privirea atintita in podea pana la terminarea cantecului.

Daca biroul tau nu e plin de vedete de karaoke, poate e timpul sa renuntati la cantec si sa ramaneti cu aplauzele si urarile de la stingerea lumanarilor.


Sarbatoritul/a nu ar trebui sa taie tortul


Cine a mai inventat-o si pe asta? Daca e ziua ta, n-ar trebui sa faci munca de jos. In plus, oricum ai taia-o, prima felie e intotdeauna prea mare si provoaca replici de genul: “Oau, e mult prea mare!” si “Vreau numai jumatate din ea!”

Cine vrea sa fie criticat pentru felul in care isi taie propriul tort? In schimb, ati putea sa trageti la s

orti sa vedeti cine va taia tortul de fiecare data, sau sa intrebati daca se ofera cineva voluntar.


Promoveaza auto-servirea

petrecere la birou

In loc sa insarcinezi pe cineva (de obicei secretara) cu impartirea feliilor de tort, pune farfuriile pe masa si lasa pe fiecare sa se serveasca singur daca vrea. Asa scapi si de situatia ciudata in care cineva refuza o felie si altcineva intreaba tare “Nu vrei tort?!”

Aranjeaza farfuriile pe masa si oamenii vor veni la ele- la inceput ezitant, fiindca nimeni nu vrea sa fie primul care se repede la prajitura.


Priveste-o ca pe o pauza binemeritata


De obicei imaginea colegilor de birou care se aduna la un desert dupa-amiaza ne duce cu gandul la discutii stanjenitoare. Poate fiindca evenimentele de acest gen creeaza o intimitate fortata, deoarece se concentreaza pe aniversarea unor persoane pe care nu le cunoastem prea bine.

Dar daca te concentrezi pe adevarata menire a petrecerilor de la birou - un motiv sa iesi din rutina si sa socializezi cu colegii - pare mult mai putin incomod. Daca te vei purta mai degajat si ceilalti vor face la fel.


Stabileste o zi pe luna ca sa sarbatoriti zilele de nastere ale colegilor nascuti in acea luna


Daca lucrezi intr-o companie mai mare, sarbatorirea zilei de nastere a fiecarui coleg in parte ar fi plictisitor si costisitor. Daca rezervati o anumita zi a lunii pentru asta, ocazia va fi mai putin tensionata si va fi mai aproape de ideea de “pauza de lucru”. S-ar putea sa nu functioneze in fiecare companie, fiindca unor persoane le place sa aiba o zi speciala numai a lor, dar n-ar strica faci o sugestie si sa vezi cum este primita.


Daca cineva nu vrea sa isi sarbatoreasca ziua de nastere, nu o fa obligatorie


Nu tuturor le plac zilele de nastere. Nu tuturor le place sa fie centrul atentiei, chiar si numai pentru cateva minute. Decat sa obligi oamenii sa sarbatoreasca, da-le oportunitatea sa refuze. Puteti sa pastrati o zi pentru tort, dar nu obliga pe cineva sa stea in lumina reflectoarelor daca nu vrea.


Nu fi bursucul biroului


Daca ti se cere sa evadezi din monotonia zilnica pentru o bucata delicioasa de tort, nu e ceva de care sa te plangi. In loc sa le tii vecinilor o prelegere despre efectele nocive ale zaharului asupra organismului, incearca sa te simti bine.

In general oamenii incep sa se destinda pe masura ce petrecerea inainteaza, fie pentru ca efectele zaharului incep sa se faca simtite, fie ca partea cea mai stanjenitoare e cea de la inceput. Iar daca la tine la birou toata lumea canta din tot sufletul si plonjeaza in prajitura, nu schimba nimic: traiesti un vis!